ZZPstudio » Nieuwsbrief » De openbare review van algemene voorwaarden gaat van start!

Meer leuk nieuws over ... algemene voorwaarden

Mijn algemene voorwaarden zullen de komende weken online een publieke review krijgen door de juristen van ICTRecht.nl.

Op 18 januari 2012 schreef ictrecht.nl in zijn blog:

Welke hoster durft het aan: een openbare review van zijn algemene voorwaarden?

Lees het hele artikel hier...

Ik herkende mij daarin helemaal als ondernemer met zélf samengestelde algemene voorwaarden en heb mijn algemene voorwaarden mét mijn motivatie ingezonden. Deze week kreeg ik een leuk bericht van Arnoud Engelfriet van ICTRecht, dat ik een van de drie inzenders was, die uitgekozen was voor de publieke online review:

De openbare review van algemene voorwaarden gaat van start!

"Algemene voorwaarden van hostingbedrijven zijn nog wel eens -ahem- verrassend, zo schreven we een paar weken terug. We introduceerden daarom een bijzondere actie: drie hostingbedrijven die werken met zelfgemaakte voorwaarden krijgen gratis nieuwe van ons, in ruil voor een openbare review van de voorwaarden die ze nu hanteren. Op onze oproep ontvingen we ruim vijftien reacties, waaruit we drie bedrijven hebben geselecteerd: ZZPstudio, N+1 Internet Solutions en Greenhost.

Vrijwel iedere hoster die zijn voorwaarden inzond, gaf aan dat het eigenlijk wel hoog tijd was die voorwaarden eens te herzien. De redenen om het niet te doen liepen uiteen van de kosten tot gewoon er niet aan toegekomen te zijn.

De mooiste toelichting vonden wij die van Erwin Bot van ZZPstudio (“zo’n kleine hoster met een zelf ontwikkeld CMS, eigen administratief systeem én eigen algemene voorwaarden”). Hij motiveerde zijn aanmelding als volgt:

In mijn opleiding op de design academy kocht ik de eerste periode altijd de meest goedkope mesjes om papier e.d. mee te snijden. Tot ik later een keer ontdekte dat je met duurdere mesjes veel beter, fijner en preciezer kon snijden. Er zijn mesjes voor dik karton, mesjes om bochtjes te snijden enzovoort. Dingen die met het goedkope mesje nooit goed lukte. Dat principe vertel ik natuurlijk ook mijn klanten als ze bij me komen, omdat hun zelf in elkaar geknutselde website niet gevonden wordt in de zoekmachines. Maar nu wordt het tijd dat principe eens toe te passen op mijn eigen voorwaarden!"

Lees hele hele artikel hier...

De komende weken zal in het blog van ICTRecht.nl hun bevindingen en adviezen gepubliceerd worden. Ik houd je hier in mijn nieuwsbrief van op de hoogte. Na afloop van de reviews zal ik je mijn vernieuwde door ICTRecht professioneel opgestelde voorwaarden voorleggen.

ZZPstudio

T 0573 849007
M 06 41206692
erwin@zzpstudio.nl
www.zzpstudio.nl