Winkelwagen ZZPstudio

authenticiteit inspireert

Datacenter en netwerk

Op het Virtuele Server (VPS) platform bied ik mijn klanten al jaren stabiele en gebruiksvriendelijke High Availability virtual server hosting. Bepaal precies de gewenste configuratie voor jouw virtual servers. De software op de cloud systemen waken voortdurend over de performance en uptime van jouw virtual servers.

Groene Cloud

Een cloud server verbruikt doorgaans vele malen minder stroom als een vergelijkbare fysieke server. Dit komt omdat het stroomverbruik van enkele krachtige machines die gevirtualiseerd worden veel minder is dan een groter aantal servers met een vergelijkbare capaciteit. Voor verreweg de meeste servers ligt de stroom besparing tussen de 50 en 85 procent.

Topklasse datacenters

Alle ZZPstudio webservers staan in drie topdatacenters in Amsterdam (Nederland). Het gaat hier om stabiele internationale bedrijven met hoge kwaliteit dienstverlening.

De 3 datacentra zijn:

  • Equinix AM1 - Amsterdam
  • EU Networks - Amsterdam
  • Equinix AM3 - Amsterdam

Belangrijke factoren die de kwaliteit van een datacenter bepalen zijn:

  • een redundante stroomvoorziening
  • toegang tot internationale carriers
  • goede koeling en goede beveiliging

Aan al deze punten voldoen deze datacenters ruimschoots en tevens zijn zij minstens vijf kilometer van elkaar verwijderd.

Equinix AM3 is het meest geavanceerde datacentrum in Nederland en ook één van de groenste in de wereld. Het datacenter heeft een revolutionair koelsysteem gebaseerd op 'Aquifer Termal Energy Storage'. Dit betekent dat overtollige warmte wordt opgeslagen in een ondergronds reservoir dat vervolgens door de Universiteit van Amsterdam gebruikt wordt om haar gebouwen te verwarmen. Het datacentrum is gebouwd op een extreem lage PUE van 1.1. Dit betekent dat de energie die gebruikt wordt voor koeling en andere overhead slechts 10% van de energie die gebuikt wordt voor klant infrastructuur. Voor moderne datacentra is een PUE van 1.3 tot 1.7 gebruikelijk.

Topklasse connectivity

De datacenters bevinden zich in Amsterdam, wat internet betreft een van de best verbonden plekken in Europa. Er zijn meerdere 1 en 10 Gigabit verbindingen met de buitenwereld verspreid over de datacenters.

De datacenters zijn door een eigen 40 Gigabit fibrering aan elkaar verbonden. Waardoor de verschillende onderdelen van de cloud snel data met elkaar kunnen uitwisselen. Er zijn twee core routers per datacenter die het werk van elkaar over kunnen nemen indien nodig. Het switching netwerk dat de routers met de clusters verbindt, is ook volledig dubbel opgezet.

Drie topklasse datacenters in Amsterdam

Datacenter redundant routing infrastructuur


Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Designed in HTML5 & CSS3