Winkelwagen ZZPstudio

authenticiteit inspireert

FAQ Domein & hosting

Kan ik een automatisch antwoord bericht (autoresponder) instellen voor mijn email?

Met een email autoresponder krijgt de afzender van een email automatisch een bericht van jou terug, nog voor je de oorspronkelijke mail zelf geopend of gelezen hebt.
Handig? Ja en Nee...

Wat zijn Email Autoresponders?

Met een autoresponder kun je de verzender van een e-mail naar het betreffende e-mail adres automatisch een vooraf opgesteld antwoord geven.
Autoresponders zijn handig als je een bevestiging van ontvangst wilt sturen of op vakantie bent en je de verzender dat wilt laten weten. Autoresponders kunnen alleen tekst bevatten of a;s html bericht opgemaakt worden.

Waarom is het van belang om autoresponders persoonlijk te maken?

Het is een aanrader, dat je emails zoveel mogelijk persoonlijk maakt. Iets simpels als 'Beste Naam' boven een email kan de waardering van jouw bedrijf enorm vergroten! Zorg dus voor zoveel mogelijk persoonlijke informatie. De klant hoeft niet te weten dat het een autoresponder is. Zo lijkt het alsof je de moeite hebt gedaan, om speciaal voor die persoon, een bericht te typen.

Zijn er ook nadelen aan een Autoresponder?

Wanneer je precies vermeldt wanneer je op vakantie bent bijvoorbeeld, geef je potentiële inbrekers deze informatie op een presenteer blaadje.

Een belangrijk nadeel is, dat aan elk spam bericht, dat je ontvangt, óók het autoresponder bericht terug gestuurd wordt. Je kunt hierdoor zelf meer spam krijgen of veroorzaken, dat andere mensen ongevraagd een email bericht van jou krijgen.
Wanneer hier door derden misbruik van gemaakt wordt (en dat is vrij gemakkelijk te doen), kan het tot gevolg hebben, dat je zelf (op grote schaal) spam aan het verzenden bent middels je autoresponder.

Op welke manier kan ik een Email Autoresponder opzetten?

In cPanel (het beheer van je hosting/webmail account bij ZZPstudio) kun je zelf een autoresponder instellen. Je kunt in cPanel insert tags gebruiken om het bericht voor de autoresponder samen te stellen. Een insert tag is een stukje code waarmee een onderdeel van het door de afzender gestuurde email bericht opnieuw gebruikt kan worden in het door jou opgestelde autoresponder bericht. De volgende insert tags kun je in cPanel in het autoresponder bericht gebruiken:

%subject%
Het onderwerp van het oorspronkelijke bericht verzonden door de afzender.

%from%
De naam van de oorspronkelijke afzender.

%email%
Het email adres van de oorspronkelijke afzender.

Voorbeeldbericht Autoresponder

Beste %from%
Bedankt voor je bericht betreffende '%subject%'.
Later vandaag zal ik op je bericht reageren.
groet Erwin Bot

Resultaat Autoresponder

Beste ZZPstudio medewerker
Bedankt voor je bericht betreffende 'Tips voor het gebruiken van een email autoresponder'.
Later vandaag zal ik op je bericht reageren.
groet Erwin Bot

De insert tag %subject% kan op deze manier wel door derden misbruikt worden voor het verzenden van spam! De mogelijke teksten voor de onderwerp regel zul je wel kunnen bedenken.

Kortom: vanuit marketing oogpunt is het een goede actie. Echter, om spam te voorkomen en te bestrijden is het beter er geen gebruik van te maken. Wil je een autoresponder instellen, doe dat in elk geval zorgvuldig en houd het gebruik er van in de gaten.


Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Designed in HTML5 & CSS3